top of page
Zoeken op tags
Archief

' Iedere week mag ik voor het online magazine Franska.nl schrijven over interieur. Op deze pagina zie je een greep uit mijn artikelen.'

Bij twijfel geen water geven

De cactus dus

Ik ben dol op de cactus. En dan het liefst een hele verzameling van groot naar piepklein, mooi uitgestald op een fijn tafeltje of dressoir. Stoere jongens voor in de woonkamer!

En groene vingers zijn overbodig, want de cactus vraagt niet om veel aandacht en is dus perfect als je een druk huishouden bestiert of gewoon te vaak vergeet om je planten water te geven. Als succulent, een plant die de eigenschap heeft om water voor een bepaalde tijd op te slaan, kunnen ze een droogteperiode makkelijk overleven. De hoeveelheid water is afhankelijk van de grootte van de plant en de periode van het jaar. Van november tot maart is helemaal geen, of zeer weinig, water voldoende. Plaats de cactus dan ook op een koelere plek in huis, hierdoor gaat hij in de overlevingsstand en bestaat de kans dat hij weer tot bloei komt! Vanaf maart mag je weer meer water geven; eenmaal per drie à vier weken een scheut. Laat de grond daarna weer helemaal uitdrogen. Bij twijfel; liever geen water geven. Bij te veel water dreigt namelijk rottingsgevaar van de wortels en daar is de cactus zeer gevoelig voor.

In een mooie mand of terracotta pot komen ze het mooist uit. Ze zijn een eyecatcher en een lust voor het oog. En dat deze plant niet alleen voor vrouwen is wordt duidelijk in dit filmpje. Geen puppy? Geen baby? Geen probleem! De plant als vrouwenmagneet, deze mannen weten ’t wel!

Filmpje: met dank aan mooiwatplantendoen

Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page