January 30, 2017

January 28, 2017

January 26, 2017

Please reload

Volg ons
Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

' Iedere week mag ik voor het online magazine Franska.nl schrijven over interieur. Op deze pagina zie je een greep uit mijn artikelen.'

De Pippistrello staat al járen op mijn verlanglijstje. De vorm van dit ontwerp blijf ik fascinerend vinden. Prachtig, met die kap die doet denken aan de vleugels van een vleermuis! Het prijskaartje vind ik iets minder mooi maar we kunnen hem zonder problemen doorgeven aan de volgende generatie, zullen we maar zeggen. 

Het is toch onmogelijk om niet van deze Italiaanse designlamp te houden? Vooral omdat-ie tijdloos is en nooit uit de mode zal raken.Tijdens de woonbeurs Maison & Objet in Parijs...

Ik dacht dat het wel een keer zou ophouden, al die kussens in huis. Maar nee hoor, we gaan gewoon door. I love it! Niks zo lekker als op warme plaids voor de open haard zitten, of al die zachte kussens op de bank. Omdat een mens geen kussens genoeg kan hebben, is het credo hier: hoe meer, hoe beter. Het liefst niet te veel op elkaar afgestemd, vooral mixen en matchen met stofjes en prints is leuk.

Wil je het feest op de bank niet helemaal uit de hand laten lopen, houd dan een kleurthema aan,...

Ze zijn een eyecatcher en een lust voor het oog. Geen puppy? Geen baby? Geen probleem! De plant als vrouwenmagneet, deze mannen weten ’t wel!

Sonja: Het valt niet altijd mee in huis wat ruimte voor jezelf te creëren, waar je mooi je ‘vrouwelijke’ spullen kwijt kunt. Vaak zijn alle kamers al bezet en wordt het een plankje in de badkamer. Daar heb ik iets op gevonden. Het kost geen zeeën van ruimte, draagt bij aan de sfeer en je kunt vooral al je vrouwenspul op een mooie en praktische manier kwijt.
 
Tijd: 2 uurtjes

Dit heb je nodig

  • 1/2 liter matte verf kleur ‘stylish pink’ Flexa

  • kwast

  • roller

  • afplaktape

  • plankje...

In de winter mis ik bloemen in de tuin. Dat troosteloze bruin van uitgebloeide bloemen en kale bomen zien er zo ongezellig uit. Nu kwam ik deze prachtige aquarelbloemen tegen die zelfs tijdens donkere dagen zorgen voor een zomers gevoel. Een saaie buitenmuur verander je in één keer in een kunstige wandschildering. Het kan op elke buitensteen, baksteen, gipsen muur of garagedeur toegepast worden. Mocht je trouwens geen bloemen willen, maar wat anders, dan kan dat natuurlijk ook. Dat is het le...

Please reload

Ode aan de Pippistrello

 

 

De Pippistrello staat al járen op mijn verlanglijstje. De vorm van dit ontwerp blijf ik fascinerend vinden. Prachtig, met die kap die doet denken aan de vleugels van een vleermuis! Het prijskaartje vind ik iets minder mooi maar we kunnen hem zonder problemen doorgeven aan de volgende generatie, zullen we maar zeggen. 

 

Het is toch onmogelijk om niet van deze Italiaanse designlamp te houden? Vooral omdat-ie tijdloos is en nooit uit de mode zal raken.Tijdens de woonbeurs Maison & Objet in Parijs, kreeg deze cultlamp van Martinelli Luce, een facelift: Pipistrello Titanium, een nieuwe versie in zwart titanium. Opnieuw een people pleaser die er mag zijn.

 

Wat is het?

Pipistrello Titanium door Martinelli Luce.

 

Wat er speciaal aan is?

Pipistrello Titanium is esthetisch en heeft een sterk karakter. Dit is een geweldige aanvulling op de jubileumeditie van vorig jaar in goud. Dit nieuwe titaniummodel charmeert met zijn aangeboren elegantie en gevoel voor stijl.

 

Hoe werkt-ie?

Diffuus licht, in hoogte verstelbare telescopische stengel, diffuser in opaal wit methacrylaat en basis en knop in PVD-titanium kleur. Net als bij de vorige edities is de Pipistrello Titanium beschikbaar in een standaardformaat, en in een kleinere versie.

 

Door wie is hij ontworpen?

Dit designicoon is in 1965 ontworpen door de Italiaanse architecte Gae Aulenti voor het merk Martinelli Luce en staat tegenwoordig ook in het Metropolitan Museum of Art in New York.  Gae Aulenti is de onbetwiste koningin van het Italiaanse design. Inmiddels zijn er tientallen jaren verstreken sinds haar ontwerpen voor het eerst uitkwamen en krijgt ze nog steeds veel lof. Haar stukken zijn het bekendst om hun tijdloze esthetiek en de inspiratie uit de art-nouveauperiode.

 

Inmiddels is er ook een kleiner model dan het origineel op de markt gebracht met led-verlichting en touchbediening. Misschien begin ik mijn designcollectie met dit instapmodel, dat echt geweldig zou staan op m’n werkkamer.

 

Verkrijgbaar bij o.a. Flinders vanaf €623

Share on Facebook
Please reload

© 2017 Sonja Balfoort