January 30, 2017

January 28, 2017

January 26, 2017

Please reload

Volg ons
Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

' Iedere week mag ik voor het online magazine Franska.nl schrijven over interieur. Op deze pagina zie je een greep uit mijn artikelen.'

De Pippistrello staat al járen op mijn verlanglijstje. De vorm van dit ontwerp blijf ik fascinerend vinden. Prachtig, met die kap die doet denken aan de vleugels van een vleermuis! Het prijskaartje vind ik iets minder mooi maar we kunnen hem zonder problemen doorgeven aan de volgende generatie, zullen we maar zeggen. 

Het is toch onmogelijk om niet van deze Italiaanse designlamp te houden? Vooral omdat-ie tijdloos is en nooit uit de mode zal raken.Tijdens de woonbeurs Maison & Objet in Parijs...

Ik dacht dat het wel een keer zou ophouden, al die kussens in huis. Maar nee hoor, we gaan gewoon door. I love it! Niks zo lekker als op warme plaids voor de open haard zitten, of al die zachte kussens op de bank. Omdat een mens geen kussens genoeg kan hebben, is het credo hier: hoe meer, hoe beter. Het liefst niet te veel op elkaar afgestemd, vooral mixen en matchen met stofjes en prints is leuk.

Wil je het feest op de bank niet helemaal uit de hand laten lopen, houd dan een kleurthema aan,...

Ze zijn een eyecatcher en een lust voor het oog. Geen puppy? Geen baby? Geen probleem! De plant als vrouwenmagneet, deze mannen weten ’t wel!

Sonja: Het valt niet altijd mee in huis wat ruimte voor jezelf te creëren, waar je mooi je ‘vrouwelijke’ spullen kwijt kunt. Vaak zijn alle kamers al bezet en wordt het een plankje in de badkamer. Daar heb ik iets op gevonden. Het kost geen zeeën van ruimte, draagt bij aan de sfeer en je kunt vooral al je vrouwenspul op een mooie en praktische manier kwijt.
 
Tijd: 2 uurtjes

Dit heb je nodig

  • 1/2 liter matte verf kleur ‘stylish pink’ Flexa

  • kwast

  • roller

  • afplaktape

  • plankje...

In de winter mis ik bloemen in de tuin. Dat troosteloze bruin van uitgebloeide bloemen en kale bomen zien er zo ongezellig uit. Nu kwam ik deze prachtige aquarelbloemen tegen die zelfs tijdens donkere dagen zorgen voor een zomers gevoel. Een saaie buitenmuur verander je in één keer in een kunstige wandschildering. Het kan op elke buitensteen, baksteen, gipsen muur of garagedeur toegepast worden. Mocht je trouwens geen bloemen willen, maar wat anders, dan kan dat natuurlijk ook. Dat is het le...

Please reload

Bij twijfel geen water geven

 

De cactus dus

Ik ben dol op de cactus. En dan het liefst een hele verzameling van groot naar piepklein, mooi uitgestald op een fijn tafeltje of dressoir. Stoere jongens voor in de woonkamer!

En groene vingers zijn overbodig, want de cactus vraagt niet om veel aandacht en is dus perfect als je een druk huishouden bestiert of gewoon te vaak vergeet om je planten water te geven. Als succulent, een plant die de eigenschap heeft om water voor een bepaalde tijd op te slaan, kunnen ze een droogteperiode makkelijk overleven. De hoeveelheid water is afhankelijk van de grootte van de plant en de periode van het jaar. Van november tot maart is helemaal geen, of zeer weinig, water voldoende. Plaats de cactus dan ook op een koelere plek in huis, hierdoor gaat hij in de overlevingsstand en bestaat de kans dat hij weer tot bloei komt! Vanaf maart mag je weer meer water geven; eenmaal per drie à vier weken een scheut. Laat de grond daarna weer helemaal uitdrogen. Bij twijfel; liever geen water geven. Bij te veel water dreigt namelijk rottingsgevaar van de wortels en daar is de cactus zeer gevoelig voor.

In een mooie mand of terracotta pot komen ze het mooist uit. Ze zijn een eyecatcher en een lust voor het oog. En dat deze plant niet alleen voor vrouwen is wordt duidelijk in dit filmpje. Geen puppy? Geen baby? Geen probleem! De plant als vrouwenmagneet, deze mannen weten ’t wel!

Filmpje: met dank aan mooiwatplantendoen 

 

Share on Facebook
Please reload

© 2017 Sonja Balfoort